Spotweb, nzbserver of Spotnet

Er zijn verschillende manieren om te downloaden uit nieuwsgroepen. Je hebt altijd een downloadprogramma nodig, een zogeheten newsreader. Maar, je hebt ook een methode nodig om nieuwsgroepen te doorzoeken. Dat kan met Spotweb, nzbserver, Spotnet en enkele andere programma’s. Er is een grote keuze aan programma’s en websites die het makkelijk maken om te zoeken in nieuwsgroepen.

nzbserver of spotweb met eweka

Spotweb en nzbserver

Spotweb is een programma dat je kan installeren op een computer, laptop of server. Het is eerlijk gezegd vrij moeilijk om Spotweb te installeren. Je hebt namelijk een database systeem nodig en moet een hoop zaken instellen. Maar als Spotweb eenmaal werkt, dan heb je een zeer handige manier om te zoeken naar nieuwe en oude spots in nieuwsgroepen. Wil je zelf Spotweb proberen te installeren? Dan kan je het beste WAMP downloaden. Ook heb je het Spotweb installatiepakket nodig, dan kan je hier downloaden.

Het is lastig om Spotweb te installeren. Veel mensen gebruiken daarom liever voor een Spotweb website, waarop het programma al is geïnstalleerd. Een goede Spotweb website is nzbserver. Het voordeel van nzbserver is dat het een simpele Usenet website is. Je kan zoeken, heb je wat gevonden, dan download je het NZB bestand. Dat moet je dan weer openen met een downloadprogramma zoals SABnzbd. Na een tijdje wachten heeft SABnzbd je bestand dan gedownload. Zoeken met nzbserver en downloaden via een programma zoals SABnzbd is best praktisch. Maar veel mensen vinden het omslachtig. Ze willen zoeken en downloaden met 1 programma. Dan kan eigenlijk met maar 1 enkel programma, Spotnet.

Zoeken en downloaden met Spotnet

Eigenlijk is er geen makkelijkere manier om te downloaden dan via Spotnet. Het voordeel van Spotnet is dat dit programma niet alleen kan zoeken maar ook kan downloaden. Ook de installatie is relatief simpel. Je moet je payserver gegevens invoeren, waarna Spotnet alle spots en reacties gaat ophalen. Dat kan soms even duren. Zonder payserver is het niet mogelijk om te downloaden uit nieuwsgroepen. Ook Spotnet werkt niet als je geen payserver hebt. Heb je nog geen payserver? Dan is Eweka een uitkomst. Met Eweka kan je niet alleen een week gratis downloaden, de payservers van Eweka werken ook nog eens erg goed samen met Spotnet. Je kan, als je de combinatie Eweka en Spotnet gebruikt, spots downloaden die 4000 dagen geleden zijn upload gewoon downloaden.