Gepubliceerd 05/04/2021 Transport Italië

Transport Italië 

Consumenten over de hele wereld waarderen Italiaanse producten vanwege hun verfijning en kwaliteit. Het zou dus geen verrassing moeten zijn dat internationale vrachtvervoer vanuit Italië een lucratieve activiteit is, zowel voor de bedrijven over de hele wereld die in Italiaanse goederen handelen als voor de vrachtbedrijven die transport Italië arrangeren.

Het is misschien niet moeilijk om een ​​expediteur te vinden om u te helpen bij het verzenden van goederen vanuit Italië, maar het vinden van de juiste voor uw bedrijf is misschien niet zo eenvoudig. Om te beginnen moet u misschien een relatie opbouwen met de door u gekozen internationale vracht dienstverlener voordat u überhaupt kunt nagaan of u de juiste keuze heeft gemaakt.

In en uit-voerbelasting Italië 

Laten we beginnen met goed nieuws voor iedereen die vanuit Italië naar de VS of andere delen van de wereld gaat verzenden. Als lidstaat van de EU past Italië geen directe belasting toe op de uitvoer van goederen. De EU heeft exportbelastingen afgeschaft en u zou vrijstelling van belasting over de toegevoegde waarde (btw) op uw goederen moeten kunnen krijgen, zolang u voldoende bewijs kunt leveren dat ze het land fysiek hebben verlaten.

Zijn er algemene beperkingen voor export vanuit Italië? 

Er zijn geen algemene beperkingen op de export vanuit Italië, hoewel exportvergunningen natuurlijk wel van toepassing zijn op sommige soorten goederen. Als uw zending goederen bevat waarvoor vergunning is verleend, moet u uw vergunning gegevens aan de Italiaanse douane verstrekken, samen met de uitvoeraangifte (die vereist is voor alle zendingen, al dan niet gecontroleerd door vergunning).

Transport eisen: 

 

    ** Productdetails: ** Inclusief de HS-codes, namen, hoeveelheden en waarde van goederen in uw zending;

    ** Transport- en opslaggegevens: ** Naam van het bedrijf dat transport- en internationale vrachtdiensten aanbiedt, en gegevens van het magazijn van waaruit uw goederen worden verzonden;

    Bestemmingsgegevens: de eindbestemming van uw zending, plus gegevens van de partij die de goederen zal ontvangen.

Nadat uw expediteur de aangifte ten uitvoer heeft ingediend, moet uw zending worden aangeboden op het douanekantoor waar de goederen het land verlaten. Dit staat bekend als het "kantoor van vertrek".

De meeste rederijen in Italië zullen bekend zijn met de soorten goederen die een vergunning nodig hebben, dus als u een Italiaanse expediteur gebruikt, kunt u hen om advies vragen over uw goederen. Anders kunt u de situatie rechtstreeks navragen bij de Italiaanse douane en monopolies en natuurlijk rechtstreeks aan ons, MOCTB jouw Italië transport specialist.