Gepubliceerd 26/05/2021 Opgezette dieren, wat denk je van de beer?

Opgezette dieren, wat te denken van de beer

Opgezette dieren zijn er in verschillende formaten, van klein tot heel groot zoals bijvoorbeeld de Beer. In dit artikel beschrijven we de kenmerken van dit roofdier. Wellicht wil je jouw interieur verrijken met opgezette dieren, misschien past de beer? 

Deze dieren verdienen respect en wees voorzichtig mocht je ze een keer in het wild ontmoeten. Ze vertrouwen op hun reukvermogen en opmerkelijk gekleurd gezichtsvermogen om in het wild te kunnen overleven.

Levensverwachting en gewicht van beren

Hun gemiddelde levensduur is tussen de 18 jaar tot 25 jaar en ze kunnen tussen de 125 en 600 pond wegen. Beren zijn intelligent, van nature nieuwsgierig en kunnen in bomen klimmen, over watermassa's zwemmen en kunnen meer dan 40 km/h halen. 

Vanwege deze dingen moeten mensen die in de buurt van beren leven, in de eerste plaats goed begrijpen in welk jaargetijde ze gevaarlijk zijn en hoeveel afstand je moet bewaren. 

Meest voorkomende beren

In het opgezette dieren rijk is de zwarte beer een veel voorkomend type. De soort die bekend staat als Ursus americanus heeft verschillende kleuren, van de meest voor de hand liggende zwarten tot kaneelbruin, zilverblauw en het zeldzame wit.

Het dieet van beren

Gelukkig staan wij mensen niet bovenaan hun dieet. Het favoriete voedsel bestaat uit noten, bessen, grassen, larven en aas. Ondanks de angst voor hun aanval, vallen deze dieren meestal niet aan, tenzij ze worden bedreigd, niet te dicht bij komen dus, behalve als het een opgezette beer is natuurlijk. 

Opgezette dieren, kies jij de beer? 

Tegenwoordig zijn er veel winkels die opgezette zwarte beren te koop aanbieden, waaronder ook online winkels zoals Hassing taxidermy. Let bij de aanschaf van een opgezet dier altijd op de vereiste papieren en certificaten. Het is natuurlijk fijn om te weten dat een dier aan natuurlijke dood is gestorven.